0.8 C
Budapest
2022. december 8., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek

Vaddisznóra itta magát a polgárőr, aki a választás estéjén ledöntötte a Trianon-emlékművet

Bíróság elé állította a Hatvani Járási Ügyészség azt a 49 éves ecsédi lakost, aki az önkormányzati választást követően ledöntötte falujában a trianoni szerződés mementójául állított emlékoszlopot – tudatta az Ügyészség.

A településen szabadidejében polgárőrként tevékenykedő vádlott 2019. október 13-án, vasárnap egy

baráti társaság tagjaként a helyi parókián tartózkodott, ahol nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott,

mialatt az aznapi önkormányzati választások eredményére várakozott. Mivel ezek csak késő este váltak ismertté, már 23 óra is elmúlt, mikor az erősen ittas férfi haza indult.

Útja az egyik téren 2017-ben felállított, süttői mészkőből készült Trianon emlékmű mellett vezetett el. A vádlott itt megállt, majd indulatosan rángatni kezdte az embermagasságú díszoszlopot, mely végül ledőlt a talapzatáról és a térkőből készült burkolatra zuhant. Ennek következtében

az alkotás részét képező magyar szent korona megrongálódott, annak több darabja letört.

A vádlott a cselekményével mintegy 800.000 Ft összegű kárt okozott a helyi önkormányzatnak.

A Hatvani Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó rongálás bűntettével vádolta a tettét beismerő elkövetőt, akit soron kívüli eljárásban állított bíróság elé.

A bíróság jogerősen 180.000 Ft pénzbüntetésre ítélte a férfit.

(ugyeszseg.hu, fotó: police.hu)

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben