23.8 C
Budapest
2022. május 22., vasárnap
Magyar Jelen
Hírek Külföld

“Vaffanculo”- Az olaszokat feldühítette, hogy oltási igazolvány nélkül nem dolgozhatnak

Összecsaptak a rendőrökkel azok a tiltakozók, akik a kísérleti oltás kötelezővé tétele és a védettségi igazolvány diszkriminatív használta ellen tüntettek Rómában.

A több ezres demonstráló tömeg többször összecsapott a rendőrökkel, akik gumibotokkal, paprikasprayjel és vízágyúkkal próbálták feloszlatni a kormány intézkedései ellen fellépőket.

Ore di scontri e assalto alla Cgil, i no green pass bloccano Roma: 4 arresti

A tüntetők azért vonultak utcára, mert október 15-től Olaszországban oltási igazolással kell rendelkeznie az összes munkavállalónak.

Amíg ezt nem pótolják, felfüggesztetik őket az állásukból és fizetést sem kapnak. A szigorú szabályt annak ellenére hozta az olasz kormány, hogy a lakosság 85 százaléka már legalább egy oltást megkapott.

Olaszországban a “védettségi” igazolást továbbra is mindenhol fel kell mutatni, és a szájmaszk viselése is kötelező marad.

A kormányon lévő pártok covid-koalíciót alkottak és a baloldaltól a mainstream jobboldalig minden erő egységesen az oltások és a szigorítások megkerülhetetlenségét képviseli.

A kivétel a Giorgia Meloni által vezetett radikális Fratelli d’Italia, akik a legújabb mérések szerint már megelőzték a baloldallal együtt kormányzó Salvinit. A mostani megmozdulást egy kisebb hazafias párt, a Forza Nuova szervezte.

(repubblica-euronews-Magyar Jelen)

További híreink

Módosíthatja a kormány a határátlépési szabályokat, könnyítve az ingázó munkavállalók helyzetén

Gabay Dorka

Bombafenyegetést kapott az összes moszkvai óvoda, iskola és metróállomás

Faragó Dániel

Az ENSZ főftitkára is reagált a globális vészhelyzetre: bárcsak mindenki megkaphatná már az oltást

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen