3 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
KiemeltKultúra

Várják a jelentkezőket a Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedőre

Egy 25 kérdésből álló feladatlap megoldásával jelentkezhetnek az általános és középiskolás csapatok a Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedőre.

Lezsák Sándor elmondta: a vetélkedőt a hungarikummozgalom további népszerűsítése, valamint a magyar nemzeti értékek megismertetése érdekében szervezi meg a Lakitelek Népfőiskola az Országgyűlés, a Hungarikum Bizottság és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával.

A játékos megmérettetésre ezúttal a Kárpát-medencei általános iskolák 7. és 8. osztályában, valamint a középfokú oktatási intézmények 9. és 10. osztályában tanuló, három diákból és egy felkészítő tanárból álló csapatok jelentkezését várják.

A feladatlapot határidőig,  december 18-ig visszaküldők 2021. január 15-ig újabb feladatot kapnak. Ennek megoldásával pedig február 15-ig lehet pályázni az elődöntőbe jutásra. A vetélkedőben a feladatok a Kárpát-medencei hungarikummozgalom során az egyes települési, megyei és külhoni értéktárakba választott értékek ismeretével kapcsolatosak. Az egyes kategóriák díjnyertes csapatai értékes jutalomban részesülnek.

A vetélkedőről tovább információkat, valamit a feladatsort ITT találja.

(Forrás: felvidek.ma – Kép: hungarikum.hu)

További híreink

Zacher: szigorúbban kellene venni a maszkhasználatot és a “védettségi” igazolványok ellenőrzését

Irányi Dániel

Pünkösdölésre várják a kikapcsolódni vágyókat Ópusztaszeren

Varga Lilla

A Pfizer és a BioNTech benyújtotta a kérelmet a 12-15 éves gyerekek oltására

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben