12.4 C
Budapest
2020. szeptember 19., szombat
Magyar Jelen
Környezetvédelem

28 éves a világ legidősebb pandája

Huszonnyolcadik születésnapját ünnepli hétfőn a világ legidősebb, fogságban élő óriáspandája, amely természetes módon képes utódokat nemzeni.

A nyugat-japán Vakajama prefektúrabeli Adventure World állatkert Ejmej (Eimei) nevű hím óriáspandáját, amely emberi években már több mint 80 évesnek számít, tortával köszöntötték az évfordulón.

A Pekingben született állat 1994. szeptember 6-án érkezett Japánba és azóta 15 kölyköt nemzett, közülük 11 már Kínában van. A pandát 2014-ben ismerték el a világ legidősebb, fogságban élő olyan óriáspandájaként, amely természetes módon képes utódokat nemzeni.

Az állatkert bambuszokkal díszítette fel az óriáspanda lakhelyét, hogy ezzel kívánjon neki további hosszú és egészséges életet.

Ejmej júniusban párosodott a 20 éves Rauhinnal, amellyel már kilenc közös utódjuk van. A nőstény várhatóan ősszel hozza a világra a kicsinyeit.

(Forrás: MTI – Fotó: illusztráció/pixabay.com)

Kapcsolódó híreink

Már a magyar házakra is kerülhet szmogevő tető

Szabó Norbert

Felgyorsult a szárazföldön élő gerincesek kihalása

Szabó Norbert

Elképesztő mennyiségű szemét érkezik Romániából a Szamoson

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben