14.1 C
Budapest
2022. szeptember 25., vasárnap
Magyar Jelen
Környezetvédelem

28 éves a világ legidősebb pandája

Huszonnyolcadik születésnapját ünnepli hétfőn a világ legidősebb, fogságban élő óriáspandája, amely természetes módon képes utódokat nemzeni.

A nyugat-japán Vakajama prefektúrabeli Adventure World állatkert Ejmej (Eimei) nevű hím óriáspandáját, amely emberi években már több mint 80 évesnek számít, tortával köszöntötték az évfordulón.

A Pekingben született állat 1994. szeptember 6-án érkezett Japánba és azóta 15 kölyköt nemzett, közülük 11 már Kínában van. A pandát 2014-ben ismerték el a világ legidősebb, fogságban élő olyan óriáspandájaként, amely természetes módon képes utódokat nemzeni.

Az állatkert bambuszokkal díszítette fel az óriáspanda lakhelyét, hogy ezzel kívánjon neki további hosszú és egészséges életet.

Ejmej júniusban párosodott a 20 éves Rauhinnal, amellyel már kilenc közös utódjuk van. A nőstény várhatóan ősszel hozza a világra a kicsinyeit.

(Forrás: MTI – Fotó: illusztráció/pixabay.com)

További híreink

A kenguruk a tekintetükkel képesek kommunikálni

Varga Lilla

Négy fásszárú növény pusztult ki Magyarországon

Szabó Norbert

Pocsolyákba ugrálnak örömükben a tűzoltók Ausztráliában

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben