22.2 C
Budapest
2022. július 4., hétfő
Magyar Jelen
Környezetvédelem

Buda nevet kapta a háromhetes orángután csöppség

Ahogy korábban megírtuk, az augusztus elején született Móric után újabb szumátrai orangutánbébi jött világra a Budapesti Állat- és Növénykertben. Az állat a látogatók bevonásával kapott új nevet, melyre online lehetett szavazni.

A három választható név, a Buda, a Huba és a Naga közül végül a Buda lett a befutó, így az október 10-én született, háromhetes orangután kisfiú ezzel a névvel kerül majd bejegyzésre a nemzetközi orangután törzskönyvbe (ez a törzskönyv segít nemzetközi szinten összehangolni az állatkerti orangutánok természetvédelmi célú szaporítását) – olvasható a Fővárosi Állat- és Növénykert beszámolójában.

A kis Buda, aki most még leginkább anyukája ölében tartózkodik, néhány hónapon belül már a második orangután bébi a Budapesti Állatkertben – közölték. Lia, a másik nőstény már augusztusban életet adott egy gyereknek. Az ő nevére ugyancsak az interneten szavazhatott a közönség, és végül Móric lett a neve. Mindkét kicsit nevelő budapesti orangután anyukának van egy-egy idősebb, hatéves lánya is, akik most érdeklődéssel lesik el anyjuktól, hogyan foglalkozik a kistesóval. A nőstény orangutánok ugyanis a természetben is így sajátítják el a bébikről való gondoskodás, a gyereknevelés fortélyait.

(Fotók: zoobudapest.com)

További híreink

A fényszennyezés már rendszerszintű károkat okoz a környezetben

Varga Lilla

Namíbia 170 elefántot akar elárverezni a szárazság miatt

Varga Lilla

Hálózatos módszerrel kutatták a madárének komplexitását

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen