0.3 C
Budapest
2022. január 18., kedd
Magyar Jelen
Környezetvédelem

Díjat kapott a magyar erdőtűz-megelőzési kezdeményezés

Az Európai Unió LIFE környezetvédelmi és éghajlat-politikai uniós díjában részesült mások mellett a magyar erdőtűz-megelőzési kezdeményezés – közölte az Európai Bizottság szerdán.

A magyar FIRELIFE program egy edukációs és erdőtűz-megelőzési projekt, a csapat tagjai pedagógusok, szociális munkások, mezőgazdasági termelők és erdőtüzek megelőzésével foglalkozó szakértők. A program ellenőrzőlistája más országok számára is eszközül szolgálhat saját tűzvédelmi rendszereik és eszközeik kidolgozásához – közölték a díjátadón.

A program hatékonyságának ékes bizonyítéke, hogy

létrejötte óta harmadával csökkent az erdőtüzek száma, a károsodott területek mértéke pedig 90 százalékkal esett vissza.

A magyar kezdeményezésen kívül egy szlovén természetvédelmi és egy portugál környezetvédelmi projekt is elismerésben részesült. A jelenlegi járványhelyzetre hivatkozva az unió különdíjat is kiosztott, melyet egy, a koronavírus-válsághoz történő alkalmazkodást segítő olasz projekt nyert el.

Az illetékesek szerint a díjazottak rendkívüli mértékben segítik a környezeti, gazdasági és társadalmi fejlődést.

(elobolygong.hu nyomán – Fotó: www.orszagalbum.hu, Sherad)

További híreink

A kullancsok terjedése komoly veszélyeket hordoz magában

Irányi Dániel

Négy gyűrűsfarkú maki született a Nyíregyházi Állatparkban

Varga Lilla

Szakszót alkottak arra, amikor az emberek eltűnnek, és a természet fellélegzik

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen