20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
Hírek

LGBTQ-aktivista csoport: Mi győztük le Trumpot Pennsylvaniában

Közel 3 millió “LGBTQ-ember” nem ment el szavazni 2016-ban. A Kaliforniai Egyetem hiszi, Trump csupán ezért nyerhetett a szorosabb megyékben. Bizonyítékul hoznak fel egy 2019-es felmérést, mely szerint az USA-ban élő nem heteroszexuális szavazók alig 15%-a voksolna a republikánusokra – írja az out.com.

Pennsylvaniában, ahol 2016-ban Trump alig 44 ezer szavazattal nyert, állítólag több mint 120 ezer olyan “LGBTQ-ember” él, aki nem adta le voksát. Idén a demokrata államvezetés éppen ezért mindent megtett annak érdekében, hogy a fentebb említett csoport valamennyi tagját elvigye szavazni. Homoszexuális törvényhozók és “LGBTQ-aktivisták” fáradhatatlanul járták a megyéket és győzködték az ottani homoszexuálisokat és transzvesztitákat (újbeszélben “transznemű”), hogy “fontos a véleményük”, mert “minden hangnak hallatszódnia kell”. És lehetőleg levélben szavazzanak.

A demokraták 2016-os veresége után azon kezdtünk dolgozni, hogy ez soha többé ne fordulhasson elő

– mondta Sean Meloy, homoszexuális aktivista, a kezdeményezés egyik megálmodója. Meloy hálát adott azon “LGBTQ-képviselőknek”, akik az előző választás során bekerültek vagy a képviselőházba, vagy a szenátusba, ugyanis ők biztosították számukra a legalapvetőbb feltételeket, melyek nélkül az egész kezdeményezés hamvában holt öltet lett volna.

Ők adták az infrastruktúrát, az erőforrásokat, nekünk megvoltak az embereink, és a jelöltjeink. Keményen dolgoztunk, és végül Joe Biden nyert.

– mondta.

Bizonyos lobbisták még a bárok és az ún. “LGBTQ-bárok” tulajdonosait is meggyőzték, hogy az összes lehetséges módon, minél szélesebb körben propagálják az idei választás fontosságát, és ösztönözzék az embereket a szavazásra.

A célunk egyszerű volt: rávenni minél több “LGBTQ-embert” és feketét, hogy elmenjen szavazni

– állította egyikük. Többen azzal mentegetőztek, hogy ők nem kampányoltak egyik félnek sem, csupán “felvilágosították a kormány által magára hagyott embereket” a szavazatuk értékességéről, és döntésük fontosságáról.

Jason Evans a Pennsylvaniai Egyetem “Diverzitás specialistája” (mert hogy ott ilyen is van) elárulta, Nyugat-Philadelphiában a kifejezetten feketék lakta régiókat kereste fel, ahol igyekezett valamennyi négert levélszavazásra buzdítani.

Nagyon boldog vagyok, hogy részese lehettem ennek a mozgósító-kampánynak

– mondta Jonathan Lovits az Országos LGBT Kereskedelmi Kamara vezető igazgatója. Hozzátette:

Végre képesek vagyunk megvédeni az “LGBTQ-embereket” és a színeseket (BIPOC). Remélem Pennsylvania példáját hamarosan követi majd minden állam. Teljesen feltüzeltük a színeseket Pennsylvaniában, ők már a mi szövetségeseink. Ez a választás reményt adott nekem, hogy egy “progresszív” jövő felé tartunk.

2016-hoz képest az idei választást követően a törvényhozásba bejutó “LGBTQ-képviselők” száma a kétszeresére nőtt. Jessica Benham, az állam első megválasztott biszexuális szenátora szintén a kezdeményezést méltatta, amiben együtt dolgoztak “egy jobb jövőért”.

Sean Meloy azonban nem köntörfalazott. Világosan megmondta, valójában mi volt a célja az egész kampánynak:

Meg kellett győznünk az embereket, hogy Joe Biden és Kamala Harris az a két jelölt, akiknél jobban még senki nem támogatta az egyenlőséget, és az LGBTQ-érdekeket. Ehhez nem volt elég bejárni Pittsburgh-t, vagy Philadelphiát. Ott kellett lennünk minden megye minden városában, és meg kellett győznünk minden egyes feketét, és “LGBTQ-embert”, hogy szavazzon.

Meloy hozzátette, még rengeteg munka áll előttük, de céljuk egyértelmű:

a következő választásra egy országos hálózatot kell kiépíteni, hogy minden állam minden megyéjében meggyőzzünk valamennyi színest és “LGBTQ-embert”, hogy el kell menniük szavazni.

Véleménye szerint, ami kicsiben működött egy államban, az működhet országosan is.

Az idő nekik dolgozik

A szavazás napján készített felmérésekből az derült ki, hogy a valamilyen szexuális kisebbséghez tartozók alig 28%-a voksolt Trumpra. És ez még így is a “jobb” eredmény, ugyanis 2016-ben ez mindössze 14% volt.

A feketék tekintetében is igen alacsony a republikánusok támogatottsága, mindössze 12%, míg a hispánok körében éppen hogy elérik a 32%-ot.

A fiatalok (18-29 év) alig 35%-a szimpatizál Trumppal, míg Biden a voksaik 65%-át kapta.

Egyedül a heteroszexuális fehérek terén magasabb Trump és pártja támogatottsága. A férfiaknál 57, a nőknél 54 százalékon állnak. Vagyis, ha csak a heteroszexuális fehérek dönthetnének az ország sorsáról, alighanem “vörösbe borulna” Amerika jelentős része.

Az általános választójog és az eltolódó demográfiai viszonyok miatt azonban innentől kezdve egyre inkább a demokratáknak áll a zászló.

További híreink

Mégis embercsempészet céljából érkezett Magyarországra a homorúdi kukoricamaugli

Faragó Dániel

Orbán: „a baj azokkal van, akik nem oltatták be magukat”

Faragó Dániel

Felvidék: Magyar gyereknek magyar óvodában a helye

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben