13 C
Budapest
2022. szeptember 26., hétfő
Magyar Jelen
Környezetvédelem

Spanyolország: hipóval fertőtlenítik a strandot, ahol madarak költenek

A Zahara de los Atunes nevű strandon traktorokkal spriccelték a hipót, a koronavírus terjedésének meggátolása érdekében. A környezetvédők felháborodtak a hír hallatán, mivel a tengerpart egy élő ökoszisztéma, ahol a kémiai anyag mindent elpusztít, ami csak ott él.

A koronavírus-járvány következtében a strandról immáron 6 hete eltűntek az emberek, helyüket számos költözőmadár vette át. A szakértők azt feltételezték, hogy idén e miatt kétszer annyi fióka lesz, mint máskor. Mosta viszont attól tartanak, hogy a traktorok összetörték a tojásokat.

Az egyik költő madár, a széki lile – Kép: Getty Images Hungary

Az eset a Greenpeace spanyolországi szervezetéhez is eljutott, Donald Trump nemrégiben tett hipós javaslataihoz hasonlították a történteket a Twitteren.

A helyi vezetők bocsánatot kértek, belátták a hibát, de elmondásuk szerint csak a jó szándék vezette őket, hogy biztonságban tudják azokat a gyerekeket, akik az országban hetek óta először most mehettek ki az otthonaikból.

(noizz.hu nyomán)

További híreink

Hat másodpercenként egy labdarúgópályányi érintetlen őserdő tűnik el a Földön

Dunai Tibor

Védett erdőt vágtak Balatonfűzfőn. Nincs büntetés

Avar Álmos

Kampány indult a járvány okozta műanyagszennyezés visszaszorításáért

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben