3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
Környezetvédelem

Betiltották az egyszerhasználatos műanyag zacskókat New Yorkban is

Életbe lépett vasárnaptól az egyszerhasználatos műanyag zacskók tilalma New York államban, ahol évente mintegy 23 milliárd műanyag zacskó került forgalomba.

Az állam hulladékgazdálkodási törvénye megtiltja szinte valamennyi üzletágnak a műanyag zacskók használatát. Helyette az üzletekben öt centért papírzacskót vagy újrafelhasználható műanyagzacskót kell felajánlani a vásárlóknak, és egy átmeneti időszak után a hatóságok súlyos büntetést szabnak ki a törvény megszegőire. Egyes termékek, mint a hús és a hal, vagy a gyógyszerek esetében a törvény továbbra is engedélyezi az egyszerhasználatos műanyag zacskó használatát.

Kalifornia és Oregon után New York a harmadik állam az Egyesült Államokban, ahol ilyent tilalmat léptetnek életbe.

New York városában évente több mint 10 milliárd egyszerhasználatos műanyag zacskót használtak eddig évente, ami 91 ezer tonna műanyag hulladékot jelentett a hulladékfeldolgozóknak, megsemmisítésük költségei 12,5 milliárd dollárt tettek ki a hatóságok adatai szerint.

(hirado.hu)

További híreink

New York polgármesterét aggasztja, hogy az országba hívott illegális bevándorlók a városába érkeztek

Irányi Dániel

“Szóváltás” után a balta is előkerült a New York-i McDonald’s-ban (videó)

Irányi Dániel

New York polgármestere ismét felállítja a fegyveres bűnözés elleni rendőri egységet

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben