9.4 C
Budapest
2022. május 19., csütörtök
Magyar Jelen
Környezetvédelem

Több száz madár pusztult el a műanyagszennyezés miatt a Fekete-tenger partvidékén

Orosz környezetvédők több száz elhullott madarat találtak a Fekete-tenger keleti partvidékén. Megítélésük szerint elhullásukban a területen tapasztalható plasztikszennyezés is szerepet játszhatott.

A helyi Greenpeace a műanyagszemét veszélyeit hangsúlyozó közleményt adott ki, miután döglött kacsák és sirályok százait találták a parton Szocsi térségében, de szárazföldre mosta a víz elhullott delfinek tetemét is.

Az orosz környezetvédelmi hatóság, a Roszprirodnadzor szerint a tömeges elhullás paraziták okozta betegségek következménye, és „nincs ökológiai veszély”. A zöldszervezet azonban felhívta a figyelmet, hogy

az elhullott állatok emésztőrendszerében mikroműanyagot mutattak ki, a Greenpeace szerint jelenleg a műanyagszemét a fő szennyező anyag a Fekete-tengerben.

A szervezet emlékeztetett, hogy egy tavaly október végén, a Fekete-tenger partján végzett szemétszedés alkalmával 94 százalékban műanyaghulladékot gyűjtöttek be.

MTI – Fotó: Slava Zamyslov/Greenpeace

 

További híreink

Háromezer éves a világ legöregebb olajfája, de még mindig terem

Irányi Dániel

A világ jelentős részén már a megújuló energiaforrások a legolcsóbbak

Szabó Norbert

Eloltották a környezeti katasztrófával fenyegető tüzet a San Diegó-i bázis dokkjában álló amerikai hadihajón

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen