11.7 C
Budapest
2021. április 11., vasárnap
Magyar Jelen
Kárpát-haza

A Kolozs megyei liberálisok tiltakozása ellenére négy magyar prefektust nevezett ki a román kormány

RMDSZ-es prefektusokat is kinevezett a kormány a szerda reggeli ülésen – tájékoztatott a szövetség sajtóosztálya. 

Emlékeztettek, az RMDSZ megyei szervezetei az elmúlt hetekben döntöttek arról, hogy kit nevesítenek prefektusnak és alprefektusnak a megyéjükben – írja a Krónikaonline.ro hírportál.

Így a koalíciós megállapodások, a nevesítések és a mai kinevezés eredményeként mától Arad megyében Tóth Csaba, Kolozs megyében Tasnádi István Szilárd, Szilágy megyében Dari Tamás a kormánymegbízott, Szatmár megyében pedig Altfatter Tamás-Ferenc prefektusként folytatja a munkát.

Mint arról korábban beszámolt a portál, a Kolozs megyei prefektusi tisztség megszerzése nagy „fegyvertény” annak ismeretében, hogy  a kormány fő erejét adó Nemzeti Liberális Párt helyi képviselői vehemensen tiltakoztak az RMDSZ-es székfoglalás ellen, és minden áron PNL-es kormánymegbízottat akartak.

Emil Boc kolozsvári polgármester korábban úgy vélekedett: nehéz lesz megmagyaráznia a liberálisok helyi szervezetének, hogy miért nem sikerült megőrizni a tisztséget.

A legvehemensebben Alin Tișe, a Kolozs megyei önkormányzat elnöke tiltakozott a téma kapcsán, a PNL-ből történő kilépéssel fenyegetőzve amiatt, hogy a kormány az RMDSZ-hez tartozó prefektust kíván kinevezni a megyébe.

A következő időszakban további RMDSZ-es prefektust és alprefektusokat nevez ki a kormány – közölte a szövetség. A koalíciós megállapodások értelmében Arad, Szatmár, Szilágy, Kolozs és Kovászna megyében lesz prefektusa az RMDSZ-nek, a többi erdélyi megyében – Szeben kivételével – pedig alprefektusokat jelölhet a szövetség. Ehhez meg hozzáadódik egy bukaresti alprefektusi tisztség.

(Fotó: kronikaonline.ro/Jakab Mónika)

További híreink

Megnyitotta kapuit a falumúzeum a mátyusföldi Királyrévben

Varga Lilla

Hamarosan gyermekeket is örökbefogadhatnak a homoszexuálisok Szerbiában

Varga Lilla

Ukrajna újra a vörös zónába sorolta Magyarországot

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben