1.2 C
Budapest
2021. március 6., szombat
Magyar Jelen
Környezetvédelem

Boszporusz tengerszorost is újra látogatják a delfinek

A hajóforgalom csökkenésével a tengeri emlősök egyre gyakrabban láthatóak és egyre közelebb úsznak az isztambuli partokhoz.

„A hajózási és utasforgalom visszaesésének nagy hatása van a Boszporuszon” – fogalmazott Erol Orkcu, az amatőr és sporthalászok szövetségének elnöke.

A koronavírus-járvány miatt szinte teljesen leállt a hajóközlekedés, emellett halászati tilalom van életben az Európát és Ázsiát összekötő, egyébként sűrű forgalmú tengerszorosban.

A járvány előtt a horgászat mindennapos szokás volt az isztambuliak körében. A Galata-hídon és a Boszporusz partjain több ezer hobbihorgász gyülekezett naponta.

A delfinek visszatérése a szakértők szerint az egészséges ökoszisztéma jele. Törökországban 1983 óta tilos a tengeri emlősök vadászata, a delfineket törvény védi.

Forrás: MTI

További híreink

Brutális ütemben halnak ki fajok a világban

Irányi Dániel

Mesterséges esővel előzik meg az erdőtüzeket Indonéziában

Szabó Norbert

Eloltották a környezeti katasztrófával fenyegető tüzet a San Diegó-i bázis dokkjában álló amerikai hadihajón

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben