25.2 C
Budapest
2021. június 24., csütörtök
Magyar Jelen
Kárpát-haza Kiemelt

Éjfélkor hatályba léptek a beutazási korlátozások Szerbiában

Éjfélkor hatályba lépett az új intézkedés, amely szerint  a külföldi állampolgárok csak 48 óránál nem régebbi, negatív PCR-teszttel utazhatnak be Szerbiába, a negatív RT-PCR teszt hiányában a belépő szerb állampolgárnak 10 napos házi karanténba kell vonulnia, amíg nem rendelkezik negatív PCR teszttel.

A szerb külügyminisztérium még csütörtök reggel közölte  a pontos belépési szabályozásokat, így azt is, hogy a kölcsönösség feltétele mellett Szerbia jóváhagyja a PCR-teszt nélküli ingázást is – írja a Délhír.info.

Az ingázóknak a határ átlépéséhez érvényes úti okmányokkal kell rendelkezniük, emellett be kell mutatniuk a szerbiai (határ menti)  lakcímet igazoló dokumentumot és a magyarországi munkáltatói igazolást, földtulajdon esetén a tulajdoni lapot vagy a bérleti szerződést, illetve fordított esetben a magyarországi (határ menti) lakcímet igazoló dokumentumot és a szerbiai munkáltatói igazolást – közölte a portál.

Vagyis teszt- és karanténkötelezettség nélkül léphetik át a magyar-szerb határt az ingázók a tavaszi szabályozáshoz hasonló módon.

További híreink

Halálos áldozata is van a norvégiai késes támadásnak

Dunai Tibor

Az Új Magyar Gárda főkapitányát nevezte ki a momentumos polgármester Baján a piac élére

Dunai Tibor

A kisgazda Hajdara Rolandot indítja a Mi Hazánk Gyöngyösön

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben