20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
Kárpát-hazaKiemelt

Nem találták meg azokat a medvebocsokat, amelyeket román erdőmunkások rángattak ki a barlangjukból

Nem találták meg a keresőcsapatok azt a négy medvebocsot, amelyeket román erdőmunkások rángattak ki a barlangjukból. A videón látszik, hogy még jól is mulattak a gyalázatos tettükön, miközben a medvebocsok keservesen sikítottak. Az ügyben folytatódik a nyomozás.

A Hargita megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Gheorghe Filip szerint sikerült azonosítani a helyet, ahol a videofelvétel készült, és medvenyomokat is láttak a helyszínen, de sem a bocsokat, sem az anyamedvét nem találták meg.

Azzal a felvetéssel kapcsolatban, miszerint az ügynek köze lehet az illegális medvekereskedelemhez, a szóvivő azt mondta, nincsenek olyan adatok, amelyek erre utalnának.

A Hargita Megyei Környezetvédelmi Őrség főfelügyelője, Balla Izabella rámutatott, az intézmény szakemberei is kint jártak a helyszínen, hogy megtegyék a szükséges intézkedéseket, ha megtalálják a bocsokat, mivel azonban ez nem történt meg, továbbra is a rendőrség folytatja a nyomozást az ügyben – írja a Krónikaonline.ro.

Pénteken eljárást indított a rendőrség négy Neamţ megyei erdőmunkás ellen, akik egy Gyergyószentmiklós környéki fakitermelésen kidobtak négy medvebocsot a barlangjukból.

A hatóságok azt követően kezdtek el vizsgálódni az ügyben, hogy megjelent a Facebookon egy videofelvétel, amelyen látszik, amint négy férfi kivesz a barlangból négy síró medvebocsot, és szórakoznak rajtuk. A négy férfi ellen állatkínzás, valamint a hibernálás időszakának szándékos megzavarása miatt indítottak eljárást.

Előzmények

Négy medvebocsot kidobtak a hóba, és jól szórakoztak rajtuk erdőmunkásnak tűnő férfiak, akikről felvétel is készült.

A cikk szerint, miután a felvételek elkezdtek terjedni a közösségi hálón, a Hargita megyei rendőrfelügyelőség nyomozást indított, hogy megállapítsa a tettesek személyazonosságát.

A telefonnal rögzített videón látható, ahogy több férfi négy kölyköt kivesz a barlangjából, és a hóban hagyja őket.

A Digi24.ro szerint a felvételek egy Neamț megyei magánerdőrészen készültek, a képeken megjelenő férfiakat pedig azonosították és kihallgatják. A Facebookra feltett képeken látható, hogy

a kölykök nagyon kicsik, sikítanak a durva bánásmód miatt.

Szakemberek véleménye szerint a medvebocsokat azért zavarták meg téli hibernálásukban, és vitték ki a barlangból, hogy az anyamedvét elriasszák a helyszínről, és ők háborítatlanul folytassák tovább a fakitermelést.

A Casa Lui Patrocle állatvédő egyesületben tevékenykedő önkéntesek szerint az is elképzelhető, hogy a bocsokat nem hagyták ott az erdő közepén, hanem az oroszországi feketepiacon kívánják értékesíteni, és ezért hurcolták őket el téli alvóhelyükről.

Amint a videóból kiderül, a pár hetes bocsoknak a nemét is megvizsgálták az erdőmunkásnak tűnő állatkínzók, akik nevetve állapították meg, hogy két lány, illetve két fiú medvét “fogtak”.

A sajtóban megjelent hír nyomán Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter kijelentette, hogy a környezetőrség is vizsgálatot indított, mi több, a bocsokat is keresik, azonban eddig nem bukkantak a nyomukra.

További híreink

Több száz hangoskönyv lett ingyenesen hallgatható az MTVA archívumában

Dunai Tibor

Tűz ütött ki a franciaországi Nantes székesegyházában

Kiss Albert

Hadat üzent a TASZ a magyar önvédelemnek

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben