12.1 C
Budapest
2022. május 20., péntek
Magyar Jelen
Környezetvédelem

Papírból készül környezetbarát borospalack

Szinte teljes egészében újrahasznosított kartonpapírból készített borospalackokat a Frugalpac nevű, fenntartható csomagolásokat fejlesztő brit cég.

A Frugalpac palackjai esetében egy különleges bevonat gondoskodik arról, hogy az ital véletlenül se szivárogjon ki az edényből – írja a Store Insider.

A Frugal Bottle-nek névre hallgató újdonság ötször könnyebb az üveg borospalacknál, és akár 84 százalékkal kisebb szénlábnyommal, illetve nagyjából 75 százalékkal kisebb vízlábnyommal rendelkezik nála.

A szénlábnyoma az újrahasznosított műanyag palackokét több mint harmadával múlja alul.

Az úttörő csomagolást legelőször egy Cantina Goccia nevű borászat italával megtöltve tűnik majd fel a kiskereskedelmi forgalomban. A termékhez Skócia egyes kiskereskedelmi egységeiben, illetve online lehet majd hozzájutni.

(Store Insider nyomán – Fotó: frugalpac.com)

További híreink

Műanyagszemét miatt halt meg egy thai nemzeti park elefántja (döbbenetes videó)

Kiss Albert

Megaszárazság sújtja az egyesült államokat?

Szabó Norbert

Az idei volt az egyik legmelegebb március a világon

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen