2.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
Kárpát-hazaKiemelt

Szlovákia újra teszteli a lakosságot, és szigorít a kijárási korlátozásokon

A vasárnap esti sajtótájékoztatón Igor Matovič kormányfő bejelentette, hogy a kormány a a járványhelyzet javítása érdekében a teljes lezárás és az országos tesztelés kombinációja mellett döntött. Mint mondta, az országos tesztelést Veronika Remišován (Za ľudí) kívül valamennyi miniszter támogatta.

A döntés értelmében a tesztelés már hétfőn kezdetét veszi és január 26-ig tart majd. A kijárási tilalmat február 7-ig meghosszabbították, s január 27-től csak negatív antigénalapú vagy PCR-teszt felmutatásával lehet munkába menni.

A 15 és 65 év közöttiek ezúttal csak negatív teszttel mehetnek a természetbe.

Az országos tesztelés eredményeit január 29-én értékelik ki, majd annak alapján az országot két csoportra osztják, egyrészt a rosszabb eredményt mutató járásokra, melyek közé 37, a kedvezőbb eredményűek közé pedig 36 járás tartozik majd – írja a Felvidék.ma hírportál.

Előbbiekben a tömeges tesztelés addig folytatódik, amíg az adott járásban nem csökken a fertőzöttek száma. A fertőzöttebb járásokban február 7-től mindig a legújabb, legfeljebb hétnapos teszteredményre lesz szükség ahhoz, hogy az érintettek mentesüljenek a kijárási tilalom alól.

A tesztelésen azoknak a személyeknek is részt kell venniük, akik már megkapták a koronavírus-vakcina első adagját. Hozzátették: ezek a személyek is csak negatív koronavírusteszt felmutatását követően mentesülhetnek a kijárási korlátozás alól.

(Fotó: illusztráció/pixabay)

További híreink

A Mi Hazánk véget vetne a követeléskezelők és végrehajtók közös üzletének

Kemény János

Antifa társasjáték került kereskedelmi forgalomba Franciaországban

Magyar Jelen

A Légió Hungária erdélyi divíziójának közleménye, a december 1-re, Székelyföldre szervezett soviniszta szervezetek felvonulása kapcsán

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben