11.5 C
Budapest
2021. szeptember 20., hétfő
Magyar Jelen
Kárpát-haza

Vasárnap újra összegyűlnek a román szélsőségesek az úzvölgyi temetőben

Újabb felhívást tett közzé a Facebookon Mihai Marin Târnoveanu, a Calea Neamului Egyesület elnöke, amelyben a közelgő román hadsereg napjára hívja fel ismét a figyelmet: október 25-én 16 órára hívta össze a szimpatizánsokat – írja a transindex.ro.

Terveik szerint a tavalyihoz hasonlóan ismét kimennek majd a katonatemetőben nyugvó “román hősök” keresztjeihez, ahol tiszteletük jeléül meghajolnak előttük. A felhívásban Târnoveanu azt írja, hogy az RMDSZ és a megyét vezető elöljáróik célja mindig is azt volt, hogy ledöntsék a temetőben felállított román hősök keresztjeit – tette közzé a portál.

Most pedig, hogy az ítélőtábla is kimondta, hogy a temető Csíkszentmártonhoz tartozik és nem Dormánfalvához, ezt meg is tudják valósítani, hacsak ők “nem állnak a buldózerek útjába” – állítja. (Járványügyi óvintézkedésekről nem esik szó a bejegyzésében.)

Mint arról lapunk korábban beszámolt, Csíkszentmárton önkormányzata jogerősen pert nyert Dormánfalvával szemben, tehát az ítélőtábla is kimondta: az úzvölgyi katonatemető és a magyar hadsereg által a második világháború idején épített egykori kaszárnyák területe törvényesen is a Hargita megyei településhez tartozik. A döntést a Mi Hazánk Mozgalom is megünnepelte Szegeden.

(Fotó: facebook.com/Mihai Marin Târnoveanu)

További híreink

Levonták a magyar, a székely és Gyergyóremete zászlaját is

Faragó Dániel

Gyergyószentmiklós megvédte a polgármesteri hivatalán szereplő Városháza feliratot

Faragó Dániel

Kövekkel és botokkal támadtak a rendőrökre egy máramarosi faluban

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen